Goede doelen 2017

Max Gerets

Max Gerets is een 19 jarige jongeman uit Maastricht die op zijn tweede werd gediagnostiseerd met meningokokkensepsis. Het gevolg hiervan is het gemis van zijn rechter onderbeen, een groot deel van zijn linker bovenbeen en van 7 vingers één of meerderde kootjes. Max is een talentvolle atleet van het Dutch Parathletics Team Wheelers. Volgend jaar is Max afgestudeerd en kan hij zijn focus volledig op de wheelersport leggen. Mede dankzij sponsors heeft hij zijn eigen wheeler en benodigde materialen kunnen aanschaffen. Aangezien hij grote stappen wil maken in een professionele carrière als atleet in de wheelersport is het noodzaak om continu te optimaliseren in materialen.

Adelante Challenge

Stichting Adelante Challenge organiseert dit jaar een handbikewedstrijd onder de naam ‘Adelante Challenge’. Een bijzonder uitdagende wedstrijd voor handbikers op de Geulhemerberg in Berg en Terblijt. Het doel van deze wedstrijd is om minder- en invalide mensen optimaal te laten deelnemen in de maatschappij. Daarbij ondersteund de stichting het maximaliseren van beweeg- en sportmogelijkheden. Deze handbikewedstrijd laat zien dat er veel mogelijk is voor mensen in een rolstoel. Sporters met een beperking kunnen hun grenzen verleggen en het beste uit zichzelf halen.

Kindervallei – Ronald McDonald Kinderfonds

De Kindervallei is een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit vakantiehuis biedt gezinnen, waarin zich kinderen met een beperking of langdurige ziekte in bevinden, een mooi en aangepast vakantieappartement aan. Dit voor een laagdrempelige prijs. Voor kinderen die een behandeling ondergaan in het revalidatiecentrum of wegens een operatie in het ziekenhuis zijn opgenomen, is het belangrijk dat hun ouders dicht bij hen in de buurt zijn. Dit vakantiehuis biedt ouders deze mogelijkheid.

Kindervallei 1