Goede doelen 2022

Limburg Cycling

Limburg Cycling is hét provinciaal platform in de Provincie Limburg. De stichting wil de wielersport in de provincie versterken en Limburg via de wielersport sportief, maatschappelijk én economisch sterker maken. Het platform ondersteunt o.a. wielerevenementen, talentontwikkeling en breedtesport activiteiten. De wielersport is echter een sport van vele drempels (o.a. financieel) en Limburg Cycling zet zich daarom ook in voor het faciliteren van de wielersportverenigingen met jeugd. De bijdrage van Chasse Patate wordt gebruikt om BMX- en/of mountainbike verenigingen te ondersteunen bij de aanschaf van fietsen die ze kunnen gebruiken om potentiële leden kennis te laten maken met de sport. Op die manier kunnen kinderen sneller en laagdrempeliger (zonder meteen kosten te maken) in aanraking komen met de wielersport en kunnen kennismakingslessen verzorgd worden bij de vereniging. De ideale uitkomst is een lidmaatschap bij de wielervereniging. 
Meer informatie over Limburg Cycling via de social media kanalen @limburgcycling of www.limburgcycling.com

Het HersenStrijd fonds

Het HersenStrijd fonds (https://www.hersenstrijd.org/) houdt zich bezig met het werven van financiële ondersteuning voor onderzoek naar een nieuwe, individuele behandelmethode voor mensen met ernstig hersenletsel. Daarnaast zetten wij ons in voor het promoten van een goede fietshelm om hersenletsel te voorkomen middels het Fietshelm project. Ieder jaar moeten 50.000 fietsers na een ongeval naar het ziekenhuis waarvan 11.000 met hersenletsel (!) Het risico op hersenletsel wordt beduidend kleiner als fietsers een helm dragen (30-70% geschat). Het initiatief voor dit project wordt ook ondersteund door denktank ‘Artsen voor Veilig Fietsen’: “Promotie van de fietshelm is van belang voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en om het aantal doden en gewonden onder fietsers te verminderen.” Deze boodschap wordt breed gedragen onder artsen en ook ondersteund door alle benaderde beroepsverenigingen. Met het geld van Chasse Patate kunnen wij ons doorlopende (kinder) fietshelmproject onder de aandacht brengen bij fietsers, helmen doneren en daarmee het risico op hersenletsel voorkomen op een eenvoudige manier.

Bram Graus

Bram Graus, 23 jaar, woon en studeer in Maastricht op Hogeschool Zuyd, Visuele communicatie en ik heb een grote droom: Deelnemen aan “de Paralympics” .

Ik ben 3 maanden te vroeg geboren in 1999, en heb door zuurstofgebrek een hersenaandoening gekregen genaamd Cerebrale Parese, CP. Dit houdt in dat ik mijn benen niet kan gebruiken waardoor ik in een rolstoel zit.

Mijn hele leven ben ik al op zoek geweest naar een sport waar ik voldoening uit kan halen, dit heb ik nu gevonden in het roeien. Sinds september 2020 lid geworden van Studentenroeivereniging Saurus. Het roeien vind ik een geweldige mooie sport. Ik heb voor mezelf grote doelen gesteld,het wedstrijdroeien en uiteindelijk wil ik gaan meedoen aan de Paralympics! Maar, ik kan dit niet alleen en ben dus op zoek naar mensen die mij willen ondersteunen bij het opbouwen van een succesvolle wedstrijd carriere.

Het afgelopen jaar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het wedstrijdroeien, eerst op de ergometer, NKIR, en daarna in de skiff, Holland Beker. Ik ben nog niet op het niveau waarop ik wil zijn, maar ik ben enorm gemotiveerd en je kan van mij altijd de maximale inzet verwachten.

Met de juiste hulpmiddelen hoop ik dat de basis in ieder geval goed is en dat ik geen belemmeringen heb op dat gebied.