Goede doelen 2019

HANDBALVERENIGING BFC

Op een prettige manier het rolstoelhandbal beoefenen waarbij plezier, ontspanning en sociale contacten hoog in vaandel staan, dat is het doel van handbalvereniging BFC. De verenging heeft één team voor mensen met een fysieke beperking, het rolstoelteam, en één team voor mensen met een verstandelijke beperking. De twee teams met in totaal bijna 30 leden worden volledig gerund door vrijwilligers. Deze vrijwilligers verzorgen de trainingen maar ook het onderhoud van de rolstoelen die het team bezit. Graag wil de vereniging deel gaan nemen aan de Nederlandse competitie, maar door vervoersproblemen is dit nog niet mogelijk. Voor de wedstrijden moeten busjes gehuurd worden om rolstoelen, spelers en begeleiders te vervoeren.
Voor meer informatie zie www.hvbfc.nl

STICHTING BIJZONDER IN BEWEGING

Beweegactiviteiten organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg is het doel van Stichting Bijzonder in Beweg- ing. Wekelijks organiseert de stichting 40 activiteiten verspreid over Limburg waar 500 tot 600 mensen met een verstandelijke beperk- ing aan deelnemen. Ervaren bewegingsagogen (welke ondersteund worden door 120 vrijwilligers) organiseren deze activiteiten. Bewegen, plezier beleven en in contact komen met elkaar staan centraal tijdens alle activiteiten. Graag wil de vereniging het veelal verouderde sport- en spelmateriaal vervangen, zodat ze deelnemers een passend, motiveren en vernieuwend aanbod kunnen bieden. Daarnaast wil de stichting graag de waardering naar de vrijwilligers beter uiten.
Voor meer informatie zie www.bijzonderinbeweging.nl

KIT FOR KIDS

Tal van kinderen willen dolgraag gaan wielrennen, maar krijgen nooit de kans vanwege het hoge prijskaartje. Kit for Kids wil ervoor zorgen dat iedereen die wil gaan wielrennen ook de mogelijkheid krijgt om te gaan wielrennen ongeacht afkomst, achtergrond of financiële mid- delen. Kit for Kids vraagt donaties in de vorm van wielerkleding of andere fietsuitrusting voor kinderen die niet de mogelijkheid hebben om dit zelf aan te schaffen. Daarnaast is de organisatie opzoek naar financiële middelen om kosten voor de ontwikkeling van een website, het versturen van postpakketjes en fietsreparaties te kunnen dragen. Daarnaast zijn er ook nog ander financiële drempels zoals licentie, lidmaatschaps- en reiskosten, ook deze drempel zou Kit for Kids willen wegnemen.
Voor meer informatie zie www.kitforkids.fun

LIMBURG CROSS COMPETITIE

Doel van de Limburgse Cross Competitie is om jong en oud de gelegenheid te geven om (op een laagdrempelige wijze) in competitieverband de wielersport (MTB en veldrijden) te kunnen beoefenen. De competitie kende afgelopen seizoen 16 races verspreid over heel Limburg, waarbij het mogelijk is om deel te nemen aan één van de 7 categorieën. Of je nu veel ervaring hebt of pas net begonnen met fietsen, voor iedereen is er een passende categorie om aan deel te nemen.
Voor meer informatie zie www.limburgcross.nl