Programma 2024

Start & finish

Kasteel Bloemendal

07:45 ontvangst
09:30 start

Hotel Kasteel Bloemendal heeft vele functies gekend. Het voormalig woonhuis van de bekende Akense lakenfabrikant Johann Arnold von Clermont deed na zijn overlijden jarenlang dienst als klooster, school en veldhospitaal. Tot 1990, toen werd het herenhuis met bijhorend landgoed flink onder handen genomen om even later open te gaan als hotel en restaurant. De rijke historie voel je er nog steeds, al wordt die tegenwoordig zorgvuldig gecombineerd met luxe, pure rust en gastronomisch genot. Bij Hotel Kasteel Bloemendal is het heerlijk toeven. In een van de luxe hotelkamers of het fine dining-restaurant, dan wel op het omliggende landgoed. In totaal telt dat ruim 1.4 hectare grond. Het perceel is volledig groen en piekfijn verzorgd. Hier kun je bij mooi weer genieten van hapjes en drankjes en worden, vooral in het hoogseizoen, regelmatig evenementen zoals trouwerijen georganiseerd. Maar het landgoed is ook groot genoeg voor een heerlijke wandeling. Midden in het dorp, maar wel in alle rust die de bubbel van Bloemendal biedt.

Stoplocatie 1

Rederij Stiphout

11:16 aankomst
12:16 vertrek

Welkom bij Stiphout Maastricht

De 5 passagiersschepen van Stiphout bevaren dagelijks de Maas en de vaarwateren rond Maastricht. Een goed begin van de verkenning van de stad langs de mooiste plekjes. Waar geen water is brengt Stiphout je met hun Zonnetrein, een milieuvriendelijke rondrit langs de bekendste plekjes. Vanzelfsprekend zijn de treintjes en schepen exclusief af te huren voor gezelschappen.

Beleef Maastricht op unieke wijze!

Stoplocatie 2

Wijndomein D’Hunes

12:46 aankomst
13:46 vertrek

Wij hebben nu een kleine 7 hectare Wijngaard gelegen in de Gemeente Eijsden-Margraten en in ‘s-Gravenvoeren (België). Veel wijngaarden zijn onlangs aangelegd en zijn nog niet volledig productie.

In 2016 werden de eerste Pinot Blanc in Sint Geertruid aangeplant, inmiddels zijn er vijf domeinen: in Mesch, Mheer, Sint Geertruid, Banholt en Eckelrade. Het domein in Mesch ligt deels in België. Naar ons weten is dat de enige wijngaard in Europa die zonder grensafscheiding twee landen doorkruist. De eerst geplante druif was Pinot Blanc en meerdere soorten mochten snel volgen waaronder Viognier. In 2022 is de Viognier hier voor het eerst in Nederland houtgerijpt gebotteld.

Op 21 april 2024 werd ons nieuw verbouwd wijndomein D’Hunes  (Carré-Boerderij uit  1859) officieel geopend door Ilja Gort. Wijndomein D’Hunes bestaat uit een authentiek proeflokaal en wijnmakerij.

Stoplocatie 3